Cum sa alegi patul potrivit

posted in: Uncategorized | 0

Dormitorul este incaperea in care ne retragem pentru a ne odihni si, tocmai pentru ca un somn linistit ajuta la o viata sanatoasa, acesta necesita mai multa atentie, in momentul in care este in plin proces de amenajare. La propria liniste interioara contribuie nu numai calitatea saltelei patului, ci si modul in care spatiul este amenajat. Un somn calitativ isi lasa amprenta asupra activitatilor cotidiene si a psihicului nostru. In acest sens, este importanta paleta cromatica, dar si piesele de mobilier si, implicit, patul, piesa centrala din incapere. Atunci cand achizitionezi un pat, trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte, tocmai de aceea este recomandabil sa nu te pripesti.

In primul rand, alege dimensiunile corecte ale acestuia. Dupa ce ai masurat dormitorul, tine cont de spatiile din jurul patului, care raman pentru circulatie. Un pat prea mare nu numai ca va ingreuna fluxul, ci va fi si disproportionat cu incaperea, riscand, astfel, ca spatiul sa para foarte aglomerat si apasator. In cazul in care detii un dormitor mic si doresti sa maximizezi spatiul, poti opta pentru un pat rabatabil.

Odata stabilite dimensiunile patului, trebuie sa te orientezi asupra saltelei. Este extrem de important ca aceasta sa fie confortabila si potrivita nevoilor tale ergonomice. Testeaz-o inainte de a o achizitiona; aceasta trebuie sa fie elastica, dar tare, in acelasi timp.

Urmatorul pas consta in alegerea modelului de pat. Acest lucru se face in functie de stilul in care este amenajat dormitorul. Astfel, daca acesta este amenajat in stilul clasic, alege un pat elegant, cu forme rotunjite. Intr-un dormitor shabby chic, este necesar un pat metalic, cu tablia inalta, pe care o poti decora cu materiale textile diafane, sau din lemn cu aspect invechit. Cele mai cautate modele de paturi, insa, sunt cele tapisate. Acestea pot fi folosite atat intr-un spatiu amenajat in stilul contemporan sau minimalist, cat si intr-unul eclectic, glamour sau baroc. In acest caz, ai in vedere ca tesatura patului sa fie superioara din punct de vedere calitativ. Alege un pat intr-o culoare contrastanta cu restul incaperii, tocmai pentru a-l scoate in evidenta. Verdele crud, turcoazul, galbenul sau albastrul sunt doar cateva exemple de culori in tendinte in acest sezon.

Leave a Reply